A rák elsődleges oka és megelőzése



1966. június 30., Berlin: Nobel-díjasok gyűlése


Ezen a gyűlésen Dr Otto Warburg ( kétszeres Nobel-díjas ) is tartott egy előadást
"A rák elsődleges oka és megelőzése" címmel, ekkor szó szerint ezt mondta:

"Nincs még egy olyan betegség, amelynek jobban ismernénk a kiváltó okát, ezért a most tapasztalható közöny nem lehet mentség arra, hogy nem teszünk többet a rák megelőzéséért. A megelőzés mindaddig sikertelen marad, amíg a KÖZÖMBÖSSÉG PRÓFÉTÁINAK sikerül megakadályozniuk, hogy a tudományos tényeket alkalmazzuk a rák területén. Mindaddig férfiak és nők milliói fognak szükségtelenül meghalni."

Itt nagyon óvatosan fogalmazott Otto Warburg, hiszen a "közömbösség prófétáinak" nevezte azokat az érdekközösségeket, akik megakadályozzák, hogy a rákbetegséggel kapcsolatos tudás a gyakorlatban is alkalmazásra kerüljön.



Ugyanis Otto Warburg azért kapott Nobel-díjat, mert kimutatta, hogy a rákos daganat oxigénhiányos környezetben és ennél fogva elsavasodott környezetben fejlődik.

Mindazok a gyógyszerek vagy terápiák, amelyek egyrészt oxigént juttatnak a szervezetbe, másrészt a ph-t emelik, vagyis az elsavasodást csökkentik, azok daganatellenes hatásúak.




Amikor Otto Warburg ezt a kijelentést tette (1966 ), az amerikaiak élete folyamán 23%-ban kaptak rákot, ma ez az arány 39% fölött van. Tehát a statisztika szerint 100 amerikai emberből több, mint 39 daganatos beteg lesz valamikor az élete folyamán.